Proteine ​​într-o dietă vegetariană? Alege proteine ​​din soia

0

Dietele pe bază de plante, inclusiv dietele vegetariene, câștigă din ce în ce mai mulți susținători. Acest lucru este dictat de diverse motive, dar cel mai important este că dieta vegetariană este echilibrată corespunzător. Carnea este o sursă bună de mulți nutrienți importanți care sunt pur și simplu necesari pentru buna funcționare a organismului. Prin urmare, atunci când renunți la carne, ar trebui să te uiți mai atent la dieta ta și să oferi corpului tău acces constant la toți nutrienții necesari într-un mod diferit.

Din fericire, produselor vegetale nu le lipsesc surse valoroase de diferite tipuri de nutrienți, care pur și simplu vor asigura nivelurile corecte ale tuturor valorilor. Atât vitaminele, cât și mineralele, precum și alți compuși chimici necesari organismului, pot fi de obicei furnizate cu alte alimente. Dar cum rămâne cu activitatea fizică? Organismul are o cerere crescută, inclusiv pentru proteine, ceea ce este deosebit de important dacă doriți să vă creșteți masa musculară. Din fericire, o dietă vegetariană poate folosi proteine ​​și sub formă de supliment proteic, care se poate baza, de exemplu, pe proteine ​​din soia.

Suplimente proteice pe bază de proteine ​​din soia – ce merită să știi?

La început, merită să subliniem clar că proteinele vegetale în general sunt puțin mai prost absorbite de corpul uman în comparație cu proteinele animale. Cu toate acestea, este de remarcat faptul că în cantități comparabile de soia și piept de pui, există mai multe proteine ​​în alimentele vegetale. Aceasta înseamnă că procentul său mai scăzut de biodisponibilitate este ușor neclar și astfel este posibil să se furnizeze proteine ​​în cantități adecvate, tot datorită soiei.

Acest lucru îl face, de asemenea, probabil cel mai popular printre proteinele vegetale și este, de asemenea, folosit cu nerăbdare pe piața nutrienților de antrenament și a suplimentelor alimentare. Nu lipsesc suplimentele proteice pe bază de proteine ​​din soia și destinate persoanelor care urmează o dietă vegetariană. Desigur, au o compoziție de valoare completă și, în afară de proteina folosită, adesea nu diferă de omologii lor.

Ești vegetarian? Amintiți-vă despre proteinele din zer. Proteina din soia va fi principala alegere pentru vegani.

Este de remarcat faptul că cele mai populare suplimente proteice sunt destinate și vegetarienilor. În marea majoritate a cazurilor, suplimentele de acest tip sunt făcute din proteine ​​din zer – proteină obținută din lapte. Prin urmare, proteina din soia va fi cu siguranță cea mai de bază alegere, mai ales pentru persoanele care urmează o dietă vegană care evită complet produsele de origine animală din dieta lor, inclusiv laptele. În acest caz, opțiunile se îngustează, iar proteina din soia va fi una dintre alegerile de bază.

Indiferent de ce dietă urmați în fiecare zi și ce excluderi aveți în alimentație – dacă sunteți o persoană activă fizic, interesează-te de planul tău de nutriție. Furnizarea tuturor nutrienților necesari în doze crescute din cauza activității fizice poate fi pur și simplu dificilă.

Despre autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *