HMB este hidroximetilbutirat și, interesant, apare în mod natural în corpul uman. În corpul nostru, este sintetizat din aminoacidul cu lanț ramificat – leucină, dar HMB în sine a devenit subiectul multor suplimente alimentare și al substanței lor complementare. Suplimentele de acest tip sunt prezentate ca preparate care susțin formarea masei musculare, precum și pierderea eficientă în greutate sau reducerea țesutului adipos. Toate acestea se datorează proprietăților anti-catabolice ale HMB, care protejează mușchii de descompunere și, datorită acestui lucru, pierdem doar „kilogramele în exces” în timpul exercițiilor fizice.

Dar care este adevărul despre suplimentele HMB? Chiar merită să le folosim dacă scopul nostru de antrenament este să slăbim câteva kilograme inutile? Merită să fiți atenți la câteva detalii legate de suplimentele HMB pentru a răspunde direct la această întrebare. Desigur, răspunsurile vor fi probabil individuale, pentru că în acest caz, ca oricare altul, totul depinde de situația noastră specifică.

Cum funcționează suplimentele alimentare HMB?

Hidroximetilbutirat (HMB) este un nume destul de dificil, dar pur și simplu este mai bine să ne amintim „HMB”. Cu toate acestea, de fapt, este produsul final al metabolismului aminoacizilor cu lanț ramificat, adică poate fi numit și metabolit al leucinei. Interesant este că nu lipsesc opiniile care indică faptul că HMB este responsabil pentru proprietățile anti-catabolice ale leucinei și, prin urmare, inhibă defalcarea țesutului muscular. Dar asta nu este tot. HMB poate ajuta la reglarea nivelului de colesterol, poate avea un efect pozitiv asupra sistemului imunitar și poate reduce grăsimea corporală.

Interesant este că HMB are și un efect anabolic, adică influențează creșterea țesutului muscular. Toate acestea îl fac un supliment alimentar ideal pentru pierderea în greutate, timp în care țesutul adipos este redus și țesutul muscular este conservat, ba chiar poate fi mărit.

HMB ca ajutor de încredere în pierderea în greutate?

Pierderea în greutate este un proces dificil și obositor care necesită multe sacrificii. În primul rând, dieta. Este cel mai important lucru, iar de multe ori dacă vrem să slăbim trebuie să renunțăm la mâncarea preferată. Desigur, trebuie să rețineți că motivația este foarte importantă în timpul unei diete, așa că nu trebuie să eliminați complet alimentele preferate din alimentație, care nu sunt întotdeauna sănătoase.

Cu toate acestea, merită să le limitați la un minim absolut, astfel încât efectele să fie adecvate. În plus, antrenamentul pentru pierderea în greutate nu este nici cel mai ușor. Ele necesită mult efort și, cu cât obiectivul de antrenament este mai mare, cu atât poate fi mai dificil chiar la începutul acestui drum. Nu este de mirare că atât de mulți oameni caută sprijin în acest proces sub formă de diferite tipuri de suplimente alimentare, iar unul dintre cele propuse este HMB.

Despre autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *