Cum acționează coenzima Q10 asupra organismului?

0

Coenzima Q10 este un ingredient destul de popular în toate tipurile de preparate. Are proprietăți cu adevărat de promovare a sănătății, dar ne dăm seama cu toții cât de important este acest compus? Din punct de vedere chimic, aparține grupului de cofactori care determină funcționarea anumitor enzime. Interesant este că apare în fiecare celulă nu numai a corpului uman, ci și în celulele animale și bacteriene.

Se mai numește și ubidecarenonă. Este de remarcat faptul că cele mai mari cantități ale sale se găsesc în mitocondriile celulare, care sunt responsabile de producerea de energie. Din acest motiv, coenzima Q10 este deosebit de importantă, dar ce înseamnă aceasta pentru organism? Ce efect are asupra corpului uman? Merită să aruncați o privire.

Ce proprietăți are coenzima Q10?

Cea mai importantă funcție a coenzimei Q10 este de a participa la producerea de energie de către celule. Cu toate acestea, are mult mai multe proprietăți despre care merită să știți. Mai mult, acest lucru va explica faptul că este prezent în multe preparate diferite. Deci, ce merită să știți despre coenzima Q10?

  • Captator de radicali liberi – are proprietăți antioxidante, care pot inhiba procesul de îmbătrânire și pot preveni deteriorarea proteinelor și chiar a ADN-ului. Cu toate acestea, merită să știți că numai forma redusă a coenzimei Q10 are aceste proprietăți – ubiquinol.
  • Efect pozitiv asupra stării pielii – această proprietate se aplică și formei normale a coenzimei Q10. Vă permite să mențineți netezimea și fermitatea corespunzătoare și sprijină procesele legate de reducerea ridurilor.
  • Are un efect pozitiv asupra permeabilității vaselor de sânge – reducând astfel riscul de ateroscleroză. Protejează nivelul de colesterol bun împotriva oxidării, ajută la eliminarea acestui colesterol nedorit din organism și, prin urmare, reduce riscul formării plăcii aterosclerotice.

Acestea sunt unele dintre cele mai recunoscute proprietăți ale coenzimei Q10, care explică prezența coenzimei Q10 în diferite tipuri de produse cosmetice și suplimente alimentare.

Unde se găsește coenzima Q10 și cu ce ajută în mod deosebit?

Coenzima Q10 apare în mod natural în alimente. Produsele alimentare deosebit de bogate in care se gasesc sunt: ​​spanacul, pestele gras, tot felul de organe, broccoli, varza de Bruxelles, uleiurile (cele de cea mai buna calitate), produsele din cereale integrale etc. dieta echilibrata. Dar din ce motiv anume se poate face acest lucru?

Coenzima Q10 va fi, de asemenea, utilă, printre altele: când metabolismul nu funcționează corect. Mai mult, stimulează sistemul imunitar, așa că poate fi deosebit de util toamna și iarna. Mai mult, are proprietăți care susțin tratamentul diabetului zaharat prin reglarea nivelului de zahăr din sânge. Coenzima Q10 are, de asemenea, un efect pozitiv asupra capacității organismului de a absorbi multe alte vitamine și minerale.

Despre autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *