Aminoacizi cu lanț ramificat BCAA – ce merită să știți despre ei?

Aminoacizii ramificati, care se gasesc in numeroase suplimente, si mai ales in BCAA, sunt din ce in ce mai apreciati nu doar de sportivi, ci si de persoanele care desfasoara activitati fizice din motive de sanatate. Toate din cauza proprietăților lor, de care mulți oameni încă nu sunt conștienți. Poate că numele este vina, pentru că BCAA cu sunet misterios înseamnă mult mai puțin pentru un profan complet decât numele obișnuit, de exemplu „proteina din zer”. Interesant este că aminoacizii cu lanț ramificat sunt unul dintre elementele de bază ale proteinei. Prin urmare, proprietățile lor ar trebui să fie practic similare, dar este chiar așa? Aceste două tipuri de suplimente cu siguranță nu pot fi considerate la fel. Merită să aruncați o privire mai atentă la BCAA.

Care sunt beneficiile suplimentarea cu BCAA?

BCAA sunt trei aminoacizi ramificati – izoleucina, leucina si valina – care sunt responsabili pentru aproape 20% din masa de tesut muscular din corpul uman. Acest lucru le face a doua componentă musculară cea mai abundentă după glutamina. Cu toate acestea, cea mai importantă caracteristică a lor este că sunt descompuse direct în mușchi, hrănindu-i astfel eficient și influențând pozitiv creșterea performanței.

Toate acestea înseamnă că BCAA are un efect pozitiv asupra creșterii țesuturilor musculare, protejându-le în același timp împotriva „scăderilor”. Acest lucru se datorează faptului că atunci când organismul nu primește cantități adecvate de BCAA, va trebui să se bazeze pe ceea ce are deja în timpul exercițiilor fizice. Vor fi utilizați aminoacizi cu lanț ramificat găsiți în mușchi, iar acest lucru poate duce la așa-numitele „pierderea musculară” etc.

Cu toate acestea, acestea nu sunt singurele utilizări ale BCAA în corpul uman. Care este motivul pentru popularitatea tot mai mare a acestui balsam?

  • Regenerare musculară accelerată după antrenament,
  • Reducerea țesutului adipos,
  • Scăderea poftei de mâncare (senzație de sațietate – similar cu proteinele),
  • Îmbunătățirea generală a siluetei (efect direct asupra mușchilor),
  • Inhibarea catabolismului – accelerarea anabolismului (creșterea masei musculare).

Cu toate acestea, pentru a face toate acestea posibile, trebuie să obțineți BCAA dintr-o sursă oficială dovedită. Acest lucru se datorează faptului că suplimentele nutritive trebuie testate corespunzător înainte de a fi vândute oficial.

Ce alți nutrienți se găsesc în suplimentele BCAA?

Un număr destul de semnificativ de suplimente de BCAA conțin și alți nutrienți care sunt proiectați să susțină procese specifice din organism. Pe lângă diferiți alți compuși proteici, vitamine și minerale, unul dintre cei mai obișnuiți nutrienți va fi glutamina și taurina.

Ambii sunt aminoacizi, unde glutamina este cea mai abundentă componentă a țesutului muscular, în timp ce taurina este responsabilă pentru așa-numita echilibrul de apă și electroliți în organism. Prin urmare, nu trebuie să vă fie frică de nutrienți și suplimente alimentare care conțin și alți nutrienți, nu doar izoleucină, leucină și valină.

Uneori este greu să-ți dai seama câte articole diferite poți găsi printre nutrienți și suplimente alimentare. Ei bine, preparatele separate care conțin, de exemplu, în principal glutamina sau taurină, sunt adesea folosite de persoanele active fizic.

Despre autor