Diferențele în suplimentarea cu vitamine la femei și bărbați

0

Se vorbește mult despre cât de importantă este o abordare individuală a diferitelor tipuri de subiecte. Dietă, antrenament și suplimente. Se repetă adesea că fiecare organism este diferit, specificul unei situații date, scopul antrenamentului, obiceiurile sau chiar bolile cronice etc.. Toate acestea afectează care este cea mai bună dietă pentru noi, cel mai eficient plan de antrenament sau cea mai benefică suplimentare. Prin urmare, nu ar trebui să fie surprinzător că genul nostru influențează și cum ar trebui să arate toate aceste elemente în situația noastră.

Nu este un secret pentru nimeni că trupurile bărbaților și femeilor sunt diferite. Prin urmare, nu este surprinzător că are nevoie de nutrienți ușor diferiți pentru a funcționa corect. Cu toate acestea, în cazul lor, un element foarte important sunt vitaminele, care sunt responsabile pentru o serie de procese diferite din organism și sunt pur și simplu necesare pentru funcționarea acestuia. Prin urmare, merită să aruncați o privire asupra diferențelor care sunt vizibile între suplimentele cu vitamine la femei și bărbați.

Care sunt vitaminele importante pentru femei?

Corpul unei femei are nevoi ușor diferite față de cel al unui bărbat, iar acestea sunt dictate de diverse variabile. Un exemplu este faptul că femeile pot fi pur și simplu însărcinate, iar într-un astfel de caz acidul folic (vitamina B9) este foarte important, deoarece sprijină dezvoltarea adecvată a copilului și cursul sarcinii. Deficiența acestuia atunci când se încearcă un copil și în timpul unei părți semnificative a sarcinii în sine poate duce la defecte congenitale grave, cum ar fi spina bifida.

Acesta este, desigur, doar vârful aisbergului. Vitamina E, numită vitamina fertilității și tinereții, poate fi, de asemenea, mai importantă pentru femei decât pentru bărbați. Este un antioxidant puternic și funcționează bine cu vitamina C. Vitamina A va asigura aspectul corect al părului, unghiilor și pielii. Toate aceste vitamine sunt importante din punctul de vedere al femeilor și merită testate și completate în anumite cazuri.

Deci, ce vitamine vor fi mai importante pentru bărbați?

Desigur, merită menționat clar că vitaminele menționate mai sus sunt necesare și pentru buna funcționare a corpului masculin. Cu toate acestea, nu toate vor fi echivalente. Exemplu? Vitaminele C, A și E sunt vitamine foarte importante și în corpul bărbaților, dar, de exemplu, acidul folic este mult mai important în corpul femeilor din cauza faptului că sunt însărcinate etc. Deci, ce vitamine vor fi deosebit de importante pentru bărbați?

În acest caz, vorbim adesea despre vitamina B1 (tiamină), care este responsabilă de susținerea proceselor metabolice din organism, precum metabolismul glucozei. Merită să acordați o atenție deosebită dacă dieta dumneavoastră conține mulți carbohidrați, sunteți supraponderal sau consumați cantități mari de alcool. Toate aceste cazuri și situații pot duce la deficiență de vitamina B1, așa că în special bărbații ar trebui să fie atenți la aceasta.

Despre autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *