Ce este un gainer și merită folosit?

Gainer câștigă în mod constant popularitate în rândul suplimentelor pentru persoanele active fizic și este din ce în ce mai bine folosit de persoanele care nu se angajează în nicio activitate, dar doresc să câștige masa musculară. Acest lucru se datorează proprietăților sale care îți permit să creezi cu ușurință un surplus de calorii adecvat în alimentația ta, chiar dacă a fost dificil să-l atingi cu o dietă clasică. Gainer poate fi ușor diluat în lapte sau apă și consumat rapid sub orice formă, oriunde. Așa că merită să-l aruncați mai atent pentru că este încă adesea trecut cu vederea, chiar dacă vă poate ajuta cu adevărat să vă atingeți obiectivul de antrenament.

Suplimente pentru masă – ce este un câștigător?

Gainer este de fapt un supliment de carbohidrați și proteine ​​care conține atât zaharuri simple, cât și complexe. În afară de acestea, gainer-ul conține și proteine, care este al doilea cel mai numeros nutrient din supliment. Apoi, gainer-ul este adesea suplimentat cu substanțe precum glutamina, aminoacizi cu lanț ramificat (BCAA), grăsimi (dar în cantități mici), etc.

Prin urmare, gainer-ul va conține tot felul de substanțe care te pot ajuta cu ușurință să construiești un surplus de calorii în dieta ta. Acest tip de supliment se adresează în principal persoanelor care doresc să crească masa musculară. Acest lucru se datorează faptului că câștigătorul vă permite să reconstruiți glicogenul muscular, care este necesar pentru o muncă intensă a mușchilor în timpul exercițiului.

Există mai multe tipuri de câștigători de masă în funcție de cantitatea de proteine ​​din compoziția lor. Cel mai adesea, puteți găsi câștigători care conțin de la 10% până la 50% proteine.

Merită să folosiți suplimente pentru masă?

Începerea suplimentării ar trebui să fie întotdeauna o decizie individuală care poate fi justificată de nevoile reale. Prin urmare, suplimentele precum gainer sunt recomandate în primul rând ectomorfilor (persoane care au probleme cu creșterea masei corporale). Surplusul caloric valoros astfel construit ar trebui să le permită să observe rapid efectele. Cu toate acestea, cel mai bine este întotdeauna să consultați mai întâi orice problemă de sănătate cu medicul dumneavoastră.

Cu toate acestea, câștigătorul va funcționa grozav pentru persoanele sănătoase care nu sunt capabile să creeze un surplus de calorii cu o dietă clasică. Apoi puteți lua cu ușurință Masa Gainer ca supliment înainte de antrenament, hrănind în mod corespunzător mușchii și întregul corp. Suplimentând excesul de calorii arse, poți câștiga rapid în masă, în special în masă musculară.

Cu toate acestea, există întotdeauna problema calității suplimentelor, iar acesta este și cazul celor care câștigă în masă. Este absolut esențial să le folosești pe cele care provin din distribuție oficială, pentru că trebuiau testate înainte de a fi scoase la vânzare și astfel poți fi sigur de compoziția lor.

Despre autor