Suplimente pentru un somn bun – ce va ajuta?

0

Somnul este un element foarte important al vieții de zi cu zi, fără de care corpul uman nu poate funcționa corect. În timpul somnului au loc procese foarte complexe, iar majoritatea organelor umane pur și simplu se odihnesc, datorită cărora avem energie pentru întreaga zi. Totuși, atunci când calitatea somnului nu este bună, regularitatea acestuia este perturbată sau pur și simplu este prea scurt, starea noastră de bine este mult mai proastă.

Când această stare de fapt persistă mult timp, poate duce la complicații grave de sănătate și poate provoca chiar numeroase boli – de la cele mentale la cele fizice. Este suficient să spunem că după doar 3 zile fără somn, în creier apar modificări ireversibile. Acesta este motivul pentru care un somn bun este atât de important și nu este surprinzător că există multe moduri diferite de a obține cel mai bun somn posibil. Una dintre ele este suplimentele valoroase. Ce merită să știi despre asta?

De ce apar problemele de somn? Când să luați suplimente alimentare?

La început, merită să precizăm că problemele de somn nu înseamnă lipsa somnului sau durata prea scurtă a acestuia. Cel mai adesea, se manifestă pur și simplu printr-un somn de proastă calitate. Ce înseamnă? Se presupune că durata optimă de somn pentru un adult este de aproximativ 7/8 ore. De fapt, în marea majoritate a cazurilor funcționează. Cu toate acestea, problemele de somn apar atunci când dormiți timpul potrivit și încă vă simțiți iritat, obosit sau aveți alte simptome de „lipsă de somn”.

Cu toate acestea, merită să aruncați o privire mai atentă la ceea ce cauzează cel mai adesea această stare de lucruri. Ei bine, dieta și activitatea fizică sunt foarte importante. Mai ales în cazul unui stil de viață sedentar. Corpul are nevoie de aer proaspăt, lumină solară etc. Cu toate acestea, ecranele omniprezente fac ca creierul uman modern să proceseze o cantitate imensă de stimuli în orice moment. Funcționează la cea mai mare viteză tot timpul, iar lipsa activității fizice, alimentația proastă și un stil de viață sedentar înseamnă că nu are timp, de exemplu, de oxigenare. Acesta este foarte adesea motivul pentru calitatea slabă a somnului.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că cauzele pot fi și de natură mai medicală. Daca problemele de somn au aparut relativ recent, merita intotdeauna sa mergi la un medic pentru o consultatie si sa faci controale. Este posibil să fi dezvoltat o boală, de exemplu a sistemului cardiovascular. Într-un astfel de caz, merită să alegeți pașii de remediere, care pot include, de exemplu, suplimentarea.

Ce conțin suplimentele pentru un somn bun?

Suplimentele pentru un somn bun conțin de obicei ingrediente naturale care nu sunt disponibile doar în suplimentele alimentare destinate să ajute la problemele de somn. Merită să aruncați o privire la câteva exemple de ingrediente cele mai des folosite:

  • Melatonina – aceasta este, fără îndoială, substanța cel mai des folosită, care a fost chiar supranumită „hormonul somnului”. Este produsă în glanda pineală din creier, dar producția sa este redusă în timpul zilei. Suplimentarea sa face o persoană adormită, deoarece organismul primește informații despre nivelul său crescut, care este caracteristic pe timp de noapte.
  • Ashwagandha – sau Ashwagandha are o serie de proprietăți de promovare a sănătății. Are efect bactericid și antiinflamator, precum și stimulează creierul. De aceea, se recomanda in perioadele de efort psihic (dar si fizic) crescut. În ciuda caracterului său stimulant, utilizarea pe termen lung poate îmbunătăți semnificativ calitatea somnului, motiv pentru care este adesea folosit în acest tip de preparate.
  • L-triptofan – este un aminoacid care nu este produs de corpul uman singur. Susține sistemul imunitar și metabolismul. Totuși, în ceea ce privește somnul, cel mai important lucru este că susține producția de melatonină și serotonină. Acest lucru face ca prezența sa în suplimente pentru un somn bun să fie foarte recomandată.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai comune ingrediente ale suplimentelor alimentare pentru un somn bun. Atunci când căutați pregătirea potrivită pentru dvs., merită să aveți în vedere companiile dovedite care sunt disponibile pe piață de ani de zile și au o reputație consolidată.

Despre autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *