Suplimente de vitamine și minerale toamna și iarna

0

Toamna și iarna, corpul uman necesită îngrijire specială. Datorită condițiilor meteorologice de afară, tot felul de bacterii și viruși se răspândesc mai ușor și, de asemenea, este mai dificil să se mențină nivelurile adecvate ale tuturor nutrienților (inclusiv vitaminele și mineralele) care au un impact semnificativ asupra funcționării sistemului imunitar.

În acest fel, organismul este mai susceptibil la diferite tipuri de boli, motiv pentru care mulți oameni decid să suplimenteze vitamine și minerale ca parte a prevenirii. Merită să aruncați o privire mai atentă la care dintre ele sunt deosebit de importante pentru sistemul imunitar și dacă este posibil să vă protejați efectiv împotriva bolii.

Ce vitamine și minerale merită completate, mai ales toamna și iarna?

Deși lista de vitamine și minerale care merită suplimentate este destul de lungă, merită să ne amintim că ar trebui să fie și individuală. Fiecare organism este diferit, ceea ce înseamnă că nu toată lumea poate avea nevoie de aceiași nutrienți toamna și iarna pentru a-și crește imunitatea.

Aceasta înseamnă că înainte de a începe suplimentarea, merită întotdeauna să faceți teste de sânge pentru a clarifica deficiențele de vitamine și minerale individuale. Totuși, putem prezenta câteva dintre cele mai frecvent selectate elemente micro și macro care se suplimentează toamna și iarna.

Vitamine

Dintre vitaminele din perioada de toamnă și iarnă, baza absolută va fi vitamina D. Sursa sa principală este sinteza pielii, care necesită ca lumina soarelui să cadă pe piele în unghiul corect. Din cauza zilelor din ce în ce mai scurte și a expunerii mai reduse la soare, pot apărea deficiențe semnificative de vitamina D. De aceea, merită luată în considerare suplimentarea acesteia, care este recomandată chiar și pe tot parcursul anului.

O altă vitamina care poate îmbunătăți semnificativ funcționarea sistemului imunitar este vitamina C. Efectul său antioxidant a fost deja dovedit, ceea ce înseamnă că acidul ascorbic este eficient în lupta împotriva radicalilor liberi, care pot fi responsabili, printre altele, de: pentru formarea celulelor canceroase. Suplimentând vitaminele C și D, sistemul imunitar al corpului uman se îmbunătățește semnificativ.

Minerale

Unul dintre mineralele care îmbunătățește semnificativ imunitatea este fierul. Deficiențele sale duc la boli foarte grave precum anemia. Aceasta, la rândul său, slăbește semnificativ, printre altele, sistem imunitar.

Magneziul este un alt mineral care merită completat, mai ales toamna și iarna. Are un efect pozitiv asupra metabolismului energetic și este, de asemenea, o bună completare a acțiunii vitaminei D, care merită completată pe tot parcursul anului.

De asemenea, se vorbește din ce în ce mai mult despre proprietățile zincului, care nu numai că întărește părul și unghiile, dar poate proteja eficient împotriva gripei și răcelii, și chiar împotriva conjunctivitei sau micozei.

Un supliment în loc de multe?

Preparatele cu mai multe ingrediente devin din ce în ce mai populare. În loc de mai multe tablete, puteți alege să luați unul care oferă aceleași vitamine și minerale. Aceasta este, fără îndoială, o soluție mult mai convenabilă, dar ar trebui să fii atent la ingredientele acestui tip de preparate. Acestea conțin adesea cantități prea mici de ingrediente individuale pentru a îmbunătăți efectiv funcționarea sistemului imunitar uman.

Despre autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *