O modalitate de a reduce stresul și de a întări sistemul nervos

0

Stresul și nervii este un termen care are cu siguranță conotații negative. Deși poți auzi adesea păreri că stresul te poate mobiliza etc. Acest lucru este, fără îndoială, adevărat, dar trebuie să fie mic, senzația de stres nu poate fi copleșitoare și, pe măsură ce crește, aceasta poate deveni așa. În acest caz, are doar o semnificație negativă, deoarece stresul poate duce la multe complicații de sănătate, și chiar la cancer.

Din acest motiv, merită să știți cum să reduceți nivelul de stres și să întăriți în general întregul sistem nervos. În unele cazuri, singura modalitate va fi excluderea factorului extern care afectează un nivel atât de ridicat de stres (de exemplu, schimbarea locului de muncă, locul de reședință), dar în multe cazuri poate fi tratat. Vorbim aici în primul rând despre diverse tipuri de trucuri și, de asemenea,… datorită unei alimentații echilibrate corespunzător.

Cum poate mâncarea să contribuie la reducerea stresului?

Zicala „ești ceea ce mănânci” poate căpăta un alt sens atunci când o persoană, printre altele, deveniți conștienți de obiceiurile alimentare. Adesea, în perioadele de stres mai mare, mulți oameni decid să se „încarce” cu zahăr – sub formă de băuturi dulci sau pur și simplu dulciuri. Interesant este că un astfel de „truc” poate funcționa, dar numai pentru o perioadă scurtă de timp și, bineînțeles, doar pentru simptome, care pot avea consecințe dezastruoase pentru organism. Așadar, la ce ar trebui să acordați o atenție deosebită în dieta dumneavoastră pentru a vă reduce nivelul de stres?

  • Magneziul – acesta este un mineral al cărui nivel în organism scade dramatic sub stres. Are numeroase proprietăți care promovează sănătatea organismului uman, inclusiv ajută la menținerea concentrării. Merită să vă asigurați nivelul corespunzător în dietă.
  • Vitaminele B – sunt solubile în apă, iar majoritatea (cu excepția vitaminei B12) nu pot fi stocate în organism. În situații stresante, temperatura corpului crește adesea și transpirația este eliberată. Cu toate acestea, vitaminele B în sine au proprietăți foarte bogate, inclusiv: datorita sistemului nervos.
  • Vitamina C – este un antioxidant foarte puternic si ajuta la reducerea efectelor nocive ale stresului oxidativ asupra organismului. Merită să asigurați cantitatea corectă din acesta în dietă, și din cauza sistemului nervos.

Mai mult decât atât, merită să ne amintim despre tot felul de alte minerale, cum ar fi potasiul, zincul sau acizii grași omega-3. Cu toate acestea, dacă din anumite motive nu este posibil să se furnizeze acești nutrienți prin dietă, atunci merită să apelezi la suplimente alimentare valoroase.

Cum să ajutăm organismul să lupte împotriva stresului?

Uneori, în ciuda unei diete echilibrate corespunzător, a activității fizice și a unei calități și durate adecvate a somnului, stresul este încă împovărător. Într-un astfel de caz, merită să ajungeți la suplimente alimentare care conțin așa-numitele adaptogene. Acestea sunt extracte din plante care au proprietăți care ajută organismul să se adapteze la condiții externe dificile (stresante).

Una dintre cele mai cunoscute plante cu astfel de efecte recent este ashwagandha, care este numită și aluat sau ginseng indian. Este o plantă extrem de valoroasă în acest sens, care, printre altele, ajută la combaterea stresului, crește imunitatea organismului și îmbunătățește abilitățile de concentrare. Mai mult, are și un efect benefic asupra inimii și a întregului sistem cardiovascular.

Despre autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *