Este ashwagandha eficientă în lupta împotriva stresului?

0

Ashwagandha, sau ginseng indian, provine din subcontinentul indian, unde a fost folosit în medicina naturală de mii de ani. Cu toate acestea, abia în ultimii ani popularitatea sa a crescut semnificativ, ceea ce a dus și la numărul de studii efectuate pentru a confirma proprietățile sale de promovare a sănătății, largi și foarte interesante.

Cu toate acestea, utilizarea ashwagandha este acum cunoscută și are un efect pozitiv asupra luptei împotriva stresului, iritabilității etc. Merită să aruncăm o privire mai atentă asupra cauzelor acestui tip de proprietăți anti-somnolență, care, de asemenea, influențează, fără îndoială, creșterea constantă a acestuia. popularitate.

Ashwagandha chiar reduce stresul?

Stresul are un impact foarte negativ asupra corpului uman. Apariția sa pe termen lung poate duce la mutații celulare și astfel la diferite tipuri de afecțiuni grave și chiar boli. Aceasta înseamnă că ar trebui să evitați situațiile stresante. Cu toate acestea, în zilele noastre pare imposibil să elimini complet stresul din viața ta, așa că merită să știi cum să-i faci față. Diverse tipuri de preparate vin în ajutor, ale căror proprietăți ajută la reducerea nivelului de stres și, în general, la calm. Una dintre ele este ashwagandha.

Este un adaptogen. Aceasta înseamnă că este o substanță de origine naturală care permite organismului să se adapteze pentru a face față stresului, reduce impactul negativ al mediului (factorii externi), ameliorează simptomele de anxietate și poate ajuta, de asemenea, la dezvoltarea depresiei. Toate acestea înseamnă că ashwagandha ajută în mod natural la menținerea unei bune stări de bine și ajută la eliminarea impactului negativ al oboselii cronice etc.

Toate acestea înseamnă că în prezent multe suplimente alimentare au la bază planta soma. Acest lucru se datorează faptului că efectele stresului (inclusiv așa-numitul hormon al stresului – cortizolul) sunt deja cunoscute ca fiind foarte dăunătoare sănătății organismului uman. Acest lucru face ca merită să aveți la îndemână un supliment alimentar care conține ashwagandha, mai ales dacă sunteți expus la factori de stres etc.

Poate ashwagandha să ajute cu altceva decât cu stres?

Deși în prezent nu există dovezi științifice pentru utilizarea pe scară largă (care i-a fost atribuită) ashwagandha, aceasta este în curs de desfășurare. Toate acestea se datorează faptului că multe alte proprietăți sunt atribuite plantei lente, printre care mai multe pot fi deosebite:

  • Ashwagandha ca withanolide – withanolidele au proprietăți anti-cancer dovedite, iar rădăcina withanolidei este inclusă printre ele datorită structurii sale chimice adecvate. Aceasta înseamnă că ashwagandha este folosită și în lupta împotriva oboselii corporale cauzată, de exemplu, de chimioterapie sau în prevenirea numeroaselor tipuri de cancer.
  • Ashwagandha ca antioxidant – Ashwagandha se crede, de asemenea, că are proprietăți antioxidante. Conține aminoacizi și antioxidanți, datorită cărora inhibă eficient activitatea radicalilor liberi din organism, confirmând astfel efectul său pozitiv asupra prevenirii cancerului.
  • Ashwagandha în lupta împotriva zahărului – ashwagandha, ca unul dintre withanolide, ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge și este, de asemenea, capabil să scadă tensiunea arterială. Mai mult, aceste tipuri de substanțe au și proprietăți antibacteriene.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că ashwagandha nu este singura substanță care are acest tip de proprietăți. Astfel, dacă ai nevoie de un antioxidant puternic, poți alege vitamina C etc. Indiferent de ce tip de supliment alimentar de care ai nevoie, merită să alegi preparate din distribuția oficială și producători dovediți.

Despre autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *