Nu va fi o exagerare să spunem că toată lumea a folosit un probiotic cel puțin o dată în viață. Ele sunt de obicei prescrise cu antibiotice (mai ales puternice), care sunt menite pur și simplu să ajute organismul să lupte cu diferite tipuri de boli. Dacă nu sunt utilizate simultan, pot apărea complicații cu utilizarea medicamentelor puternice, dintre care cele mai frecvente includ: micoză orală.

Acest lucru se datorează faptului că probioticele protejează flora fiziologică naturală și, prin urmare, sunt responsabile pentru buna ei stare. Cu toate acestea, ele nu sunt adesea bine înțelese și importanța lor nu este diseminată în mod adecvat. Prin urmare, merită să aruncați o privire la ce înseamnă cu adevărat termenul „probiotic”, precum și la ce proprietăți are, pentru a afla de ce merită să îl folosiți.

Ce este un probiotic?

Probioticul își datorează numele termenului grecesc pro bios, care poate fi tradus ca „pentru viață”. Este demn de remarcat faptul că acest lucru are sens perfect în raport cu preparatele numite probiotice. Acestea sunt tulpini selectate de microorganisme care au proprietăți de promovare a sănătății pentru corpul uman. Nu numai că au un efect protector, dar reduc și riscul de îmbolnăvire și îmbunătățesc sănătatea generală. Mai mult, acestea nu trebuie să fie conținute doar în medicamente, deoarece multe produse alimentare conțin și probiotice naturale (de exemplu iaurturi).

Cu toate acestea, atunci când utilizați alte medicamente puternice, organismul are nevoie de protecție suplimentară. Acesta este motivul pentru care probioticele sunt prescrise sub formă de supliment. Totul din cauza riscului unei alte boli, care ar putea fi și mai gravă pentru că organismul a fost deja slăbit de bolile anterioare. Acest lucru face ca merită să cumpărați probiotice atent selectate, cu ingrediente valoroase.

Ce proprietăți au probioticele?

Se spune adesea că nu toate bacteriile sunt „rele”. Aceste bacterii bune sunt conținute în probiotice și sunt responsabile pentru o serie de proprietăți care promovează sănătatea. Care dintre ele merită în mod deosebit să știți?

  • Acestea asigură o funcționare intestinală adecvată;
  • Ele susțin funcționarea sistemului imunitar;
  • Ei participă la sinteza, printre altele: vitamine B;
  • Acestea stimulează sistemul digestiv (făcând posibilă digerarea substanțelor greu digerabile precum lactoza);
  • Ele ajută la absorbția corectă a multor minerale.

Mai mult decât atât, bacteriile conținute de probiotice creează un fel de membrană protectoare a tractului digestiv. Acest efect este cel mai des menționat în avantajele probioticelor. Acest lucru previne colonizarea bacteriilor „rele” responsabile de multe boli diferite.

Despre autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *