Detoxifierea organismului nu este altceva decât curățarea acestuia de toxine. Numele provine de la conceptul de detoxifiere. Implica eliminarea tuturor tipurilor de toxine din organism care au un impact negativ asupra starii generale a organismului, precum si asupra sanatatii fizice si psihice. Prin urmare, mai ales recent, tot mai mulți oameni sunt interesați de detoxifiere, căutând informații despre aceasta și despre cum să o facă. Cu toate acestea, este deosebit de important în acest caz să fii sensibil la tot felul de metode magice de detoxifiere.

Fiecare organism este diferit și poate răspunde diferit la metodele de detoxifiere. Ceea ce a funcționat într-un caz nu înseamnă că va funcționa și în altul. Mai mult decât atât, cel mai bine este să consultați această idee cu medicul dumneavoastră pentru a nu vă epuiza corpul neintenționat. Acest lucru este foarte important deoarece detoxifierea organismului nu trebuie să însemne înfometare, post sau preparate „salvatoare” foarte costisitoare.

Ce ar trebui să știi despre detoxifierea corpului?

Merită să subliniem încă o dată că cel mai sigur mod de a vă detoxifia corpul este întotdeauna să consultați un specialist care are o perspectivă asupra obiceiurilor noastre actuale și a istoriei bolilor. Datorită acestui lucru, el vă va putea sfătui cu privire la cea mai bună și sigură modalitate de detoxifiere. Dar care este cea mai comună alegere?

Detoxifierea organismului va consta în primul rând în schimbarea dietei. De obicei, în acest scop se consumă numai legume proaspete (și fructe) și apă minerală necarbogazoasă. Cu toate acestea, în multe cazuri, puteți folosi și tot felul de infuzii de plante pentru a îmbunătăți procesele de curățare ale organismului.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că trebuie să vă pregătiți corespunzător pentru detoxifierea în sine, astfel încât efectul acesteia asupra organismului să fie mai bun și să nu provoace efecte secundare. Se presupune că în acest scop, cu câteva zile înainte de detoxifierea propriu-zisă, ar trebui întrerupte toate tipurile de stimulente, făină albă, ouă, carne roșie și toate tipurile de produse de origine animală.

În funcție de metoda de detoxifiere folosită, detoxifierea propriu-zisă va dura de la câteva până la câteva zile. Acesta este motivul pentru care pregătirea este atât de importantă. Mai mult, în timpul acestui proces vă puteți sprijini corpul cu suplimente alimentare adecvate.

Modalități de detoxifiere a organismului

Cum să vă detoxifiați corect corpul? Există multe moduri de a face acest lucru și diferă de modul în care mănânci pe parcursul procesului. Merită să aruncați o privire la cele mai populare și mai frecvent utilizate:

  • Dieta cu sucuri – dureaza 2 saptamani, timp in care mananci doar mese usor de digerat si bei pana la 1 litru de sucuri de legume si/sau fructe proaspat stoarse in fiecare zi.
  • Dieta cocktail – folosita si timp de 2 saptamani. În acest caz, bei 3 pahare de cocktail de fructe și chefir pe zi. Puteți completa dieta cu cocktailuri cu produse din cereale și, în ultimă instanță, și carne slabă.
  • Dieta cu cereale – este considerată cea mai blândă modalitate de detoxifiere a organismului. În timpul acestuia se consumă aproape exclusiv boabe de grâu, lăstarii sau orez sălbatic fierte.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că întregul proces de detoxifiere poate fi întărit cu suplimente adecvate. În acest scop, merită să alegeți preparate bogate, printre altele, în: în așa-numitul eliminatori puternici de radicali liberi (de exemplu, vitamina C) – responsabili pentru multe procese negative și boli din organism și pot duce, de asemenea, la cancer.

Despre autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *