Ce suplimente de construcție în masă merită să fie folosite?

Creșterea masei musculare este unul dintre cele mai comune și de bază obiective de antrenament. Prin urmare, merită să știți ce nutrienți și suplimente alimentare vă vor ajuta să vă atingeți obiectivul dorit. Acest lucru se datorează faptului că suplimentarea, alături de dietă și antrenament, este al treilea ingredient cheie care ajută la maximizarea efectelor acestor prime două componente ale creșterii masei musculare. Mai mult, în acest caz poate fi extrem de util deoarece vă permite să construiți cu ușurință un surplus caloric. Prin urmare, merită să aruncați o privire mai atentă la care suplimente pentru construirea în masă vor fi cele mai utile.

Balsam de masă? – alegeți un câștigător

Gainer a fost una dintre cele mai populare alegeri printre suplimentele pentru construirea în masă de mulți ani. Este un supliment de carbohidrați și proteine, dintre care există mai multe tipuri. Se disting prin cantitatea de proteine ​​pe care o conțin. Cel mai adesea, le puteți găsi pe cele care conțin de la 10% până la 50% proteine ​​și sunt clasificate în trepte de 10% (10, 20, 30…). Cu toate acestea, carbohidrații sunt substanța cea mai abundentă din câștigătorul de masă și, interesant, vin sub formă de zaharuri simple și complexe.

Suplimentele Gainer conțin adesea și alte substanțe complementare, dar acestea vor fi cantități destul de mici. Puteți găsi suplimente pentru construirea de masă cu glutamina, aminoacizi cu lanț ramificat (BCAA) și grăsimi. Toate acestea înseamnă că gainer-ul vă permite să construiți un surplus caloric valoros, hrănind corespunzător mușchii. Prin urmare, este perfect pentru suplimentarea înainte de antrenament, atât pentru a oferi mușchilor energie adecvată pentru antrenament, cât și pentru a-i regenera după efort.

Atunci când alegeți un supliment de masă pentru dvs., merită să vă luați în considerare propria situație. Ar trebui să țineți cont de sănătatea dvs., de greutatea corporală de pornire, de obiectivul de antrenament etc. Atunci va fi mai ușor să alegeți cel mai potrivit câștigător de masă. Cu toate acestea, este, de asemenea, foarte important să aveți pur și simplu și să puteți alege din ceva.

Ce alte suplimente pentru construirea de masă merită să luați?

Cu toate acestea, merită să ne amintim că mass gainer nu este singurul mass gainer care vă va ajuta să vă atingeți obiectivul de antrenament dorit. Decizia asupra suplimentului de a alege ar trebui să depindă de situația specifică. Prin urmare, merită să acordați atenție altor nutrienți și suplimente alimentare care vă vor ajuta, de asemenea, să construiți eficient masa musculară. Ce poate fi inclus printre ele?

  • Creatina – este unul dintre cele mai bine testate suplimente, astfel că efectele sale sunt confirmate științific. Există multe tipuri, dar se crede că monohidratul este cel mai testat și, prin urmare, poate fi cel mai eficient.
  • BCAA – conțin aminoacizi cu lanț ramificat care alcătuiesc proteinele. Ele se găsesc mai ales în mușchi și sunt elementele lor de construcție. Forma mai simplă, în comparație cu proteina din zer, permite o eliberare mai rapidă în organism, așa că cel mai bine este să luați BCAA cu puțin timp înainte sau după antrenament.
  • Suplimente proteice – acestea pot fi comparate cu un gainer, dar în acest caz, cea mai mare parte a compoziției este alcătuită din proteine ​​(de obicei zer). Există suplimente cu compoziție 100%, dar cele mai populare îl conțin în cantități ceva mai mici, iar compoziția în sine este de obicei completată cu carbohidrați, până la 20%.

Despre autor