Ce este mai exact leneșarea cimbrului și merită să luați?

0

Withania sopora este un alt nume pentru ginseng indian, care a devenit recent din ce în ce mai popular, printre altele. printre persoanele active fizic. Cu toate acestea, este cunoscut unui public mai larg, cu un nume mai original care provine din subcontinentul indian. Ashwagandha a fost folosit acolo de mii de ani, iar recent a devenit din ce în ce mai popular în întreaga lume, inclusiv: ca o modalitate de a face față stresului sau anxietății crescute. Prin urmare, merită să aruncați o privire mai atentă asupra letargiei și să acordați atenție dacă merită într-adevăr să o folosiți.

Ce este letargia salutului?

Withania somnifera este cunoscută și sub numele de ashwagandha sau ginseng indian. Este o plantă care a fost folosită în medicina indiană de mii de ani. Atât frunzele/fructele sale, cât și rădăcina sunt folosite în scopuri de sănătate, iar în funcție de afecțiune, o altă parte a plantei va fi mai utilă. În prezent, este utilizat pe scară largă în suplimentele alimentare pentru sportivi, precum și în tot felul de preparate care vizează îmbunătățirea stării de spirit etc.

Ashwagandha este un adaptogen, adică o substanță care îmbunătățește rezistența la stres, precum și toate tipurile de factori externi care pot afecta bunăstarea și sănătatea mintală. De asemenea, merită menționat faptul că se crede că are proprietăți care susțin funcționarea generală a creierului și a sistemului nervos. Aceștia sprijină, printre altele: niveluri de energie, concentrare și memorie, iar la persoanele în vârstă are un efect pozitiv asupra funcțiilor cognitive.

Merită să luați ashwagandha?

Cea mai mare și mai largă utilizare este, fără îndoială, rădăcina plantei sumbre. Aplicarea sa largă, care are un impact pozitiv asupra funcțiilor psihologice și stresului din corpul uman, este observată în blocarea receptorilor de acid gamma-aminobutiric și modularea receptorilor serotoninei. Drept urmare, această acțiune ar trebui să reducă stresul, anxietatea, nervozitatea etc. Cu toate acestea, în ciuda istoriei extinse a utilizării ashwagandha, proprietățile sale sunt încă supuse numeroaselor studii pentru a confirma efectul său pozitiv asupra corpului uman.

Aceasta înseamnă că cunoștințele confirmate despre proprietățile ashwagandha încă așteaptă o confirmare mai extinsă. Potrivit numeroaselor surse, poate îmbunătăți starea organismului și poate atenua simptomele a numeroase boli, precum: boala Parkinson, hipotiroidismul, ADHD, cancerul etc. În prezent, nu există studii clare care să confirme aceste proprietăți, dar acestea sunt în curs de desfășurare. efectuate.

Cu toate acestea, efectul pozitiv al ashwagandha asupra stresului și anxietății a fost deja confirmat, motiv pentru care câștigă popularitate. Acest lucru a condus la dezvoltarea a numeroase suplimente alimentare care conțin ginseng indian. Mai mult, se adaugă și la multe suplimente sportive pentru a spori efectele preparatelor individuale.

Despre autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *